Fertilizarea in vitro

Ce este fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro (FIV) inseamna, literalmente, “fertilizare in sticla”. Acest procedeu consta in indepartarea ovulelor din ovare si fertilizarea lor in laborator. Mai tarziu, ovulul fecundat (embrion) este plasat in uterul femeii.

Cui se adreseaza fertilizarea in vitro?

O clinica poate recomanda fertilizarea in vitro, in urmatoarele situatii:

  • Cuplul a fost diagnosticat cu infertilitate inexplicabila.
  • Trompele uterine iti sunt blocate.
  • Alte tehnici au dat gres; utilizarea medicamentelor de fertilitate sau inseminarea intrauterina (UI).
  • Exista un grad minor de subfertilitate masculina, problemele mai severe fiind tratate cu injectii de sperma intra-citoplasmatice (ICSI).

Cum functioneaza fertilitatea in vitro?

Tehnicile FIV pot fi diferite de la o clinica la alta, de cele mai multe ori, in functie de circumstantele individuale.

Un tratament tipic FIV poate implica:

Pentru femei

1.       Suprimarea ciclului natural de hormoni. Un prim pas al procesului FIV implica administrarea unui medicament, pentru a suprima ciclul natural. Tratamentul se administreaza fie sub forma unei injectii zilnice, fie sub forma unui spray nazal.
2.       Stimularea productiei de ovule. Dupa suprimarea ciclului natural, ti se ofera un hormon numit FSH (hormon foliculostimulant). Acesta este luat sub forma unei injectii zilnice, timp de 12 zile. Acest hormon va mari numarul de ovule, ceea ce inseamna ca un numar mai mare de ovule vor fi fecundate, astfel, clinica dispunand de mai multi embrioni pe care sa ii foloseasca in tratamentul tau.
3.       Verificarea progresului. De-a lungul tratamentului, clinica iti va monitoriza progresul. Acest lucru se face prin ecografii vaginale si teste de sange.
4.       Colectarea ovulelor. In fertilizarea in vitro, ovulele sunt colectate prin ghidaj ecografic, sub sedare. Acest lucru implica introducerea unui ac in sonda de scanare, in fiecare ovar. Ovulele sunt la randul lor colectate prin intermediul acului.
5.       Fertilizarea ovulelor. Intr-un recipient special, un specialist amesteca ovulele tale cu sperma partenerului tau, fiind apoi cultivate in laborator timp de 16-20 de ore. Acestea sunt verificate apoi pentru a vedea daca fecundarea a avut loc. Ovulele fecundate (embrionii) sunt crescute in laborator inca 1-2 zile, timp in care cei mai buni embrioni sunt alesi pentru transfer. Dupa colectarea ovulelor, ti se ofera medicamente pentru a ajuta la pregatirea mucoasei uterine, pentru transferul embrionilor.
6.       Transferul embrionilor. Pentru femeile sub 40 de ani, sunt transferati unul sau doi embrioni. Daca ai peste 40 de ani, sunt folositi maxim trei embrioni. Numarul de embrioni este restrictionat din cauza riscurilor asociate cu nasterile multiple. Embrionii ramasi pot fi inghetati pentru viitoarele tentative de fertilizare, daca mai este cazul.

Pentru Barbati

In aceeasi perioada cu colectarea ovulelor partenerei, ti se va cere o proba de sperma proaspata, care va fi depozitata pentru o scurta perioada de timp, inainte ca spermatozoizii sa fie spalati si centrifugati la o viteza mare. Acesta este cel mai sanatos mod de selectare a spermei active.

Comments are closed.

Usor de folositUsor de folosit

Testul de ovulatie cu saliva OvaTel a fost complet reconceput pentru a fi mai usor de folosit ca oricand! Aplici saliva, lasi sa se usuce si interpretezi rezultatul.

Atestat medicalAtestat medical

Testul de fertilitate OvaTel se bazeaza pe cercetari medicale asupra estrogenului din timpul ovulatiei.

Numar nelimitat de utilizariNumar nelimitat de utilizari

Acest mini-microscop de fertilitate are un NUMAR NELIMITAT de utilizari si este cel mai accesibil test de ovulatie de pe piata, la ora actuala.

Transport gratuitTransport gratuit

Pentru fiecare comanda beneficiezi de transport GRATUIT si livrare rapida oriunde in Romania.