Intrebari frecvente

Cat de precis este Ovatel?

Ovatel a fost supus cercetarilor si testelor fiind 95% precis atunci cand este folosit si interpretat in mod corect.

Exista efecte secundare la utilizarea Ovatel?

Nu, nu exista efecte secundare la folosirea mini-microscopului Ovatel. Acest monitor este 100% sigur si natural si utilizeaza saliva dvs. proprie. Din moment ce nu ingerati sau inhalati nimic, nu exista efecte secundare pe care le-ati putea resimti.

Cand pot folosi Ovatel?

Puteti folosi Ovatel oricand si in orice zi. Ar trebui sa asteptati 1-2 ore dupa ce ati mancat, baut, fumat sau v-ati spalat pe dinti pentru a putea preleva o mostra buna de saliva.

Pot obtine rezultate Fals Pozitive sau Fals Negative?

Da, uneori puteti obtine rezultate care sa induca in eroare. Puteti obtine rezultate incorecte atunci cand:
  • Luati medicamente prescrise de medic
  • Sunteti insarcinata sau ati nascut recent
  • Cand sunteti sau intrati la Menopauza
  • Cand ati mancat, baut, fumat sau v-ati spalat pe dinti inainte de test
  • Cand nu folositi suficienta saliva
  • Cand folositi prea multa saliva
  • Cand uscati mostra prin metode artificiale – uscator, ventilator sau sursa de caldura
  • Nu permiteti salivei sa se usuce suficient in contact cu aerul, inainte de interpretare

De cata saliva am nevoie?

Nu, nu aveti nevoie de multa. Doar suficienta pentru a acoperi capatul aplicatorului. Aceasta mostra va fi aproximativ 1mm pe 1mm. Veti pune saliva in gaura din centrul lentilelor pentru a-i permite sa se usuce complet.

Este neaparat necesar sa las mostra sa se usuce de tot?

Da. Daca mostra dvs. este umeda, nu veti obtine o citire corespunzatoare si precisa. Saliva uscata este cea care contine modelul cristalizat tip feriga pe care il cautati.

Pot utiliza uscatorul pe Ovatel-ul meu pentru a-mi usca saliva?

Nu. Saliva trebuie sa se usuce la contact cu aerul pentru a se cristaliza. Utilizand uscatoare artificiale cum ar fi ventilatoarele sau uscatoarele de par, mostra dvs se va usca excesiv si nu veti obtine cristalizarea.

De ce nu pot vedea nimic?

Sunt cateva motive pentru care nu puteti vedea nimic. In primul rand, asigurati-va ca mostra dvs este perfect uscata inainte de a va uita pe lentile. De asemenea, va trebui sa fiti intr-o lumina puternica sau langa o fereastra prin care patrunde soarele sau langa o lampa cu lumina puternica. Tineti lentilele in fata ochiului dvs. si mutati-le catre sau departe de ochiul dvs pana vedeti ceva. Chiar daca nu vedeti imaginea tip feriga, ar trebui sa vedeti ceva. Daca nu este absolut nimic acolo, incercati sa curatati Ovatel-ul si incercati din nou. Asigurati-va ca mostra dvs nu este prea mare sau prea mica.

De ce nu pot vedea niciun fel de imagine tip Feriga?

Estrogenul dvs  poate sa nu fie in crestere la momentul in care ati inceput testarea. Folositi Ovatel conform instructiunilor pentru cel putin 20 de zile si data tot nu apare niciun fel de imagine tip feriga, notati in jurnalul dvs de ciclu. Daca continuati sa nu vedeti un model de tip feriga cand utilizati Ovatel conform instructiunilor pentru mai mult de 3 cicluri consecutive, consultati un medic. Puteti avea o problema medicala care sta la baza anovulatiei sau a estrogenului scazut.

De ce imi apare imagine tip Feriga tot timpul?

Exista femei care produc cantitati mai mari de estrogen tot timpul. Aceasta poate fi din mai multe motive, inclusiv nivelul scazut de Progesteron. Cel mai intalnit motiv pentru aparitia prelungita a imaginii tip feriga este sarcina!  Daca continuati sa vedeti imagini tip feriga pe tot parcursul ciclului dvs., ar trebui sa va adresati unui profesionist in ingrijirea sanatatii.

Cum trebuie sa-mi curat Ovatel-ul?

Pentru cele mai bune rezultate, trebuie sa folositi o carpa moale, umeda, sau servetele de curatat lentile pentru a indeparta saliva uscata de pe lentile. Pentru a sterge cu carpa uscata, folositi bumbac, micro fibre sau alt prosop sau carpa moale. Nu folositi servetele, prosoape de hartie sau alte materiale abrazive pentru a nu zgaria lentilele. Nu bagati Ovatel-ul sub apa. Aceasta poate cauza infiltrarea apei in zona de vizualizare. Inainte de a pune Ovatel-ul inapoi in carcasa, suflati pentru a indeparta eventualele fibre ramase.

Pot folosi Ovatel pentru a preveni sarcina?

Nu. In timp ce Ovatel va poate ajuta pentru a stii care este perioada lunii in care sunteti fertila, nu trebuie niciodata utilizat sub forma de contraceptiv. Sperma poate trai pana la 5 zile in tractul reproductiv al femeii. Estrogenul creste aproximativ cu 24-48 de ore inainte de ovulatie, atunci cand imaginea tip feriga se produce. Daca aveti un contact sexual cu penetrare cu o zi inainte de aparitia imaginii de tip feriga, puteti ramane insarcinata. Ovatel nu va protejeaza impotriva BTS-urilor-Boli cu Transmitere Sexuala.

Ce este imaginea tip feriga?

Simplu spus, pentru ca estrogenul creste in valuri pe parcursul fazelor dvs. fertile, cristale de sare apar in saliva si mucusul cervical. Si atunci cand sunt privite printr-un microscop, aceste cristale seamana cu frunzele de feriga.

Cum pot vedea feriga cu Ovatel?

Ovatel este un mini-microscop. Pentru a-l folosi, cateva cunostinte de utilizare a microscopului sunt benefice. Cand folositi un microscop, puneti mostra (in acest caz o mostra de saliva) pentru a fi vizualizata pe o glisiera mica. Atunci priviti prin lentile si focalizati pe rezultate. Focalizarea lentilelor poate fi putin dificila si poate necesita cateva incercari pana sa nimeriti. Plasarea salivei este de asemenea critica. Daca nu este plasata in centru, probabil nu veti vedea nimic.

De ce este dificil pentru mine sa vad imagine tip feriga folosind mini-microscopul

Ovatel este un mini-microscop iar unele persoane care nu au mai utilizat vreodata un microscop li se poate parea putin dificil la inceput — Nu renuntati! S-ar putea sa treaca putin timp pana va obijnuiti sa va uitati prin el. Iata trei sfaturi pentru o utilizare de succes: 1. Puneti o mostra de saliva cu o cantitate cat un varf de ac in zona corecta — centrul lentilelor. (O cantitate cat un varf de ac Dimensiunea reala 1mmx1mm este cantitatea necesara) 2. Indreptati glisiera direct in lumina puternica. Inclinati lentilele foarte usor in diferite directii pentru a focaliza. 3. Priviti prin lentile si interpretati ceea ce vedeti. Curand va veti da seama ca Ovatel este usor de folosit si furnizeaza rezultate uimitoare.

De ce vad imaginea tip feriga aleatoriu pe parcursul ciclului meu?

Sunt diverse motive pentru care puteti vedea imaginea tip feriga aleatoriu pe parcursul ciclului dvs. Acestea includ: 1. Ati facut testul prea curand dupa ce ati mancat, baut sau v-ati spalat pe dinti. 2. Luati diferite medicamente care pot cauza aparitia imaginii tip feriga. 3. Sunteti insarcinata. 4. Sunteti fumatoare; fumatul cauzeaza aparitia imaginii tip feriga. 5. Puteti avea o dereglare hormonala  (vedeti dereglarea hormonala mai jos) sau s-ar putea sa fiti insarcinata

De ce vad imaginea tip feriga in aproprierea perioadei cand imi vine ciclul?

Majoritatea femeilor vor avea o usoara crestere a estrogenului cu o zi inainte de ciclu, acesta cauzand aparitia imaginii tip feriga.

Nu vad niciodata imaginea tip feriga pe parcursul menstruatiei.

Daca nu vedeti niciodata imaginea tip feriga inseamna ca nu utilizati mini-microscopul Ovatel in mod corect; sau ati putea avea o dereglare hormonala ceea ce determina corpul dvs sa nu produca suficient estogen (vedeti dereglarea hormonala mai jos). Daca medicul dvs v-a confirmat dereglarea hormonala, va rog contactati-ne pentru a afla cum se foloseste unitatea Ovatel.

Imi apare imaginea tip feriga tot timpul. De ce?

Unele femei pot vedea imaginea tip feriga in fiecare zi pentru ca nivelul de estorgen ramane usor ridicat pe tot parcursul lunii. Un motiv ar fi pentru ca progesteronul nu este produs suficient de catre corp. Daca credeti ca acest lucru vi se aplica si dvs, va rugam sa consultati profesionistul dvs. in ingrijirea sanatatii pentru un test hormonal (vedeti dereglarea hormonala mai jos) sau ati putea fi insarcinata.

Am vazut imaginea tip feriga in timpul ovulatiei apoi a disparut pentru mai mult de cinci zile, dar acum imaginea tip feriga a reaparut si continua in fiecare zi. Ce inseamna asta?

Acesta este de fapt un lucru bun. Pe parcursul ovulatiei, nivelurile dvs. de estrogen cresc ceea ce cauzeaza aparitia imaginii tip feriga utilizand Ovatel. Odata ce ovulatia ia sfarsit, imaginile tip feriga dispar si veti vedea puncte. Daca ramaneti insarcinata, corpul dvs incepe sa produca estogen din nou pentru a sustine cresterea fetusului si veti vedea imaginea tip feriga utilizand Ovatel. Daca vedeti imaginea tip feriga reaparand aproximativ dupa cinci zile si imaginea tip feriga nu dispare, exista posibilitatea sa fiti insarcinata.

Sotul meu a incercat sa foloseasca Ovatel si a vazut imaginea tip feriga. De ce?

Sunt diverse motive pentru care barbatii pot vedea imaginea tip feriga: 1. Facand testul Ovatel cu saliva prea curand dupa ce au mancat sau baut, barbatii pot vedea imaginea tip feriga. 2. Diverse medicamente pot cauza vederea imaginii tip feriga. 3. Dominatia estrogenului (vedeti mai jos mai multe detalii) poate cauza ca barbatii sa vada imaginea tip feriga. 4. Barbatii fumatori vor vedea imaginea tip feriga.

Toate imaginile tip feriga/modelele tip cristal ale tuturor femeilor vor arata la fel la utilizarea Ovatel?

Nu. Fiecare femeie produce estrogen in diferite cantitati si fiecare model tip feriga este diferit - asemenea unui fulg de zapada. Modelul tip feriga nu poate fi confundat. Odata ce ati vazut imaginile tip feriga pentru prima data, veti fi imediat capabila sa o recunoasteti din nou.

Cat dureaza ca modelul tip feriga sa dispara de pe glisiera?

Daca glisiera este pastrata intr-un mediu uscat, modelul tip feriga poate ramane pentru multe luni. Daca glisiera este pastrata intr-un mediu umed, modelul tip feriga poate disparea destul de rapid.