Tot ce trebuie sa stii despre ovulatie

Pentru unele femei, decizia de a avea un copil este cea mai importanta decizie pe care o vor lua vreodata. Multe femei, atunci cand sunt pregatite sa devina mamici, cred ca vor fi capabile sa ramana insarcinate imediat. Insa, lucrurile nu sunt atat de simple! In multe cazuri, ai nevoie de planificare, analize si foarte multa rabdare. Ovulatia este, printre cei mai importanti factori de care trebuie sa tii cont atunci cand incerci sa devii mamica. Femeile care ovuleaza rar sau iregulat vor avea probleme in procesul de concepere.

Sa intelegem ovulatia…

Ovulatia are loc atunci cand un ovul matur este eliberat din ovar prin tuburile falopiene, in asteptarea fertilizarii. Hormonii au pregatit deja mucoasa uterului pentru potentiala sarcina. In cazul in care nu se produce sarcina, oul si mucoasa uterului sunt eliminate prin menstruatie, iar procesul de ovulatie are din nou loc.

Ce trebuie sa stii despre ovulatie:

  • Ovulul traieste circa 12-24 de ore dupa parasirea ovarului.
  • De obicei, in timpul ovulatiei un singur ou este eliberat.
  • Ovulatia poate fi afectata de boli, greutate, medicamentatie sau stres.
  • Unele femei au dureri in timpul ovulatiei.
  • Fiecare femeie se naste cu toate ovulele pe care le va avea vreodata, iar odata cu inaintarea in varsta, calitatea si cantitatea lor se diminueaza.
  • Ovulatia poate aparea chiar daca ciclul menstrual nu a avut loc.
  • Ciclul lunar al unei femei se masoara din prima zi a perioadei menstruale pana la prima zi a menstruatiei viitoare. In medie, ciclul unei femei este intre 28 si 32 de zile.

Hormonii: Ingredientul secret.

Faza foliculara este prima parte a ciclului ovulatiei. Aceasta faza incepe in prima zi a ultimei menstruatii (LMP) si continua pana la ovulatie. Diferita de la femeie la femeie, aceasta prima faza poate avea o durata intre 7 si 30 de zile.

Faza luteala este a doua, si probabil, cea mai importanta faza in procesul de ovulatie. De obicei, dureaza intre 12 si 16 zile de la startul ovulatiei. Astfel, durata ciclului unei femei este determinata de ziua ovulatiei.

Statistic, un cuplu sanatos are cam 20% sanse sa conceapa un copil, o data pe luna. Varsta femeii afecteaza aceasta cota in mod semnificativ.

Testele pentru ovulatie

La ora actuala, pe piata, exista 2 tipuri de teste pentru determinarea perioadei de ovulatie: testul de ovulatie prin saliva si tesul de ovulatie prin urina.

  • Testul de ovulatie prin saliva. Cand perioada ovulatiei se apropie, nivelul de estrogen din organismul femei creste, saliva avand un continut mai mare de sare. Testand saliva cu ajutorul aparatului special, poti descoperi perioada fertila a lunii fara mare efort, cu o acuratete de 95%. Acest tip de test poate fi utilizat de cate ori doresti, fara restrictie.
  • Testul de ovulatie prin urina. Acest kit de testare functioneaza monitorizand nivelul “hormonului luteinizant” (sau LH). Acesta este eliberat in fluxul sanguin din glanda pituitara in creier cu 20-44 de ore dupa ce are loc ovulatia. Este nevoie de aproximativ 12 ore pentru ca nivelul LH sa fie filtrat din sange in urina, facand astfel, detectia mai usoara. Aceste teste sunt de unica folosinta.

Daca vrei sa stii cu exactitate care sunt perioadele cele mai fertile pentru a concepe un copil, noi te ajutam. Ovatel este cea mai eficienta si simpla metoda de detectare a perioadei fertile. Utilizand saliva, acest monitor de fertilitate determina cu o acuratete de 95% apropierea perioadei de ovulatie. Poate fi folosit de cate ori ai nevoie. Are un numar nelimitat de utilizari, fiind astfel cel mai accesibil test de ovulatie de pe piata.

Ovatel este testul de ovulatie/fertilitate cel mai recomandat si cel mai vandut din lume. Comanda cu incredere de pe ovatel.ro si nu vei regreta!

Comments are closed.